LASER ⋆ Haarlemmer Huidkliniek
73
page-template-default,page,page-id-73,page-child,parent-pageid-20,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

LASER

Overzicht laser behandelingen

Bij de Haarlemmer Huidkliniek werken we met de Harmony XL Pro laser. Deze laser biedt een uitgebreid assortiment aan toepassingen waarmee we zeer effectieve, betrouwbare en veilige behandelingen kunnen aanbieden.

IPL Ontharing

IPL ONTHARING

IPL staat voor Intense Pulsed Light, dat wil zeggen dat we werken met korte intensieve licht pulsen.
Deze licht pulsen worden omgezet in een warmte en met deze warmte vernietigen we de haarzakjes.

 

BEHANDELTRAJECT IPL
Het aantal behandelingen en de tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van de behandel locatie, het type beharing en het gewenste resultaat. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld zes tot twaalf behandelingen nodig. We kunnen 80 tot 95% haargroei reductie realiseren.

 

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ

 • Nagenoeg pijnloos
 • Langdurig resultaat
 • Snelle behandelingstijd
 • Geen hersteltijd
 • Perfect voor elk lichaamsdeel
 • Veilige behandeling het hele jaar door

 

INFORMATIE VOORDAT JE START
Belangrijk om te weten voordat je kiest voor nooit meer scheren:

 • 24 uur voor de behandeling mag je de haartjes weg scheren dit zodat ze de perfecte lengte hebben voor de IPL.
 • Niet harsen, epileren of gebruik maken van ontharingscrème. Dit omdat je hiermee de haargroei cyclus beïnvloed en wij zo niet het gewenste resultaat kunnen leveren.
 • Meld eventueel medicijn gebruik.
 • De huid mag niet zongebruind zijn of gekleurd van een zelf bruinende crème, dit geld natuurlijk ook voor gebruik van de zonnebank. Een gebruinde huid is niet ideaal voor een IPL behandeling hierdoor kunnen er pigmentverschuivingen ontstaan. Mocht je wel de zon in gaan maak dan gebruik van een hoge beschermingsfactor.

 

ipl-couperose-laser

IPL – COUPEROSEBEHANDELING 

Ons lichaam bevat duizenden kleine vaatjes ook wel haarvaatjes genoemd die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en kunnen “springen” onder invloed van temperatuurverschillen, roken, pittig eten, alcohol en overmatig zonnen. Maar ook erfelijkheid speelt een rol bij deze gesprongen bloedvaatjes.   

 

INDICATIES VOOR EEN IPL – COUPEROSEBEHANDELING: 

 •  Couperose 
 • Rosacea 
 • Diffuse roodheid  
 • Naevus flammeus (wijnvlek) 

 

VOORAFGAAND AAN DE BEHANDELING 

4 weken voorafgaand aan de behandeling mag je niet in de zon of gebruik maken van zonnebank en of bruinende middelen. Wanneer u toch in de zon gaat smeer dan met een hoge zonnebrand factor minimaal een SPF30. Slik je medicatie geef dit dan door aan de specialist.  

 

DE BEHANDELING 

Het licht van de IPL (Intense Pulsed Light) dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een opzetkop van een paar centimeter kunnen we grotere gebieden behandelen zoals de wangen. De behandeling wordt ervaren als niet pijnlijk maar alsof er met een elastiekje tegen de huid wordt geschoten.  

 

NA DE BEHANDELING 

Na de behandeling voelt het gebied warm aan en kan er een lichte zwelling optreden. De eerste 4 weken na de behandeling moet de huid weer goed beschermd worden tegen de zon.  

 

AANTAL BEHANDELINGEN 

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied kan na 3-6 weken weer plaats vinden. Voor het behandelen van een wijnvlek kunnen sommeer dan 6 behandelingen noodzakelijk zijn. 

 

DUUR VAN DE BEHANDELING 

Het behandelen van couperose op de wangen neemt ongeveer 15 minuten in beslag.  

 

RESULTAAT  

Het resultaat van de IPL – Couperose behandeling is afhankelijk van de grote van de vaatjes. De vaatjes die aan de oppervlakte liggen, geven direct een zichtbaar resultaat. De vaatjes die dieper in de huid liggen zijn moeilijker te behandelen en komen ook sneller weer terug door (erfelijke) invloeden van buitenaf en het ouder worden van de huid. Het advies is dan ook om de behandeling na een (aantal) jaar weer te herhalen. 

 

pigment

IPL – PIGMENTBEHANDELING 

Pigmentvlekken zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine, een teveel aan melanine geeft een donkere verkleuring op de huid. Soms kan dit charmant zijn denk bijvoorbeeld aan zomersproetjes, maar wanneer er vlekken ontstaan kan dit storend zijn. Zonlicht heeft een grote invloed op pigmentvlekken, wanneer we in de zon liggen maakt de huid melanine aan om zich te beschermen we zien dan ook meer verkleuringen ontstaan op de huid tijdens de zomer. Maar ook hormonale disbalans kan invloed hebben op onze melanine vorming denk hierbij aan een zwangerschapsmasker.  

 

VOORAFGAAND AAN DE BEHANDELING 

4 weken voorafgaand aan de behandeling mag je niet in de zon of gebruik maken van zonnebank en of bruinende middelen. Wanneer u toch in de zon gaat smeer dan met een hoge zonnebrand factor minimaal een SPF30. Slik je medicatie geef dit dan door aan de specialist. 

 

DE BEHANDELING 

Het licht van de IPL (Intense Pulsed Light) dringt door de huid en richt zich op het teveel aan melanine. Hierdoor wordt het pigment verwarmd, en het pipgment opgeruimd. Met een opzetkop van een paar centimeter kunnen we grotere gebieden behandelen. De behandeling wordt ervaren als niet pijnlijk maar alsof er met een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. 

 

NA DE BEHANDELING 

Na de behandeling voelt het gebied warm aan en kan er een lichte zwelling optreden. De eerste 4 weken na de behandeling moet de huid goed beschermd worden tegen de zon. 

 

AANTAL BEHANDELINGEN 

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied kan na 3-6 weken weer plaats vinden.

  

DUUR VAN DE BEHANDELING 

Het behandelen van een enkele pigmentvlek duurt slechts 5 minuten, meerdere pigmentvlekken nemen 15 minuten tijd in beslag.  

 

RESULTAAT  

Het resultaat van een IPL – Pigment behandeling is dat de pigmentvlekken verminderen of verdwijnen, de huid zal en daardoor egaler uit komen te zien. De duur van het resultaat is zeer afhankelijk van zongedrag. Hoe beter je de huid beschermd hoe langer plezier je hebt van de behandeling. We adviseren na een (aantal) jaar de behandeling een keer te herhalen.   

 

Vaatlaser

ND-YAG – VAATBEHANDELING

Ons lichaam bevat duizenden kleine vaatjes ook wel haarvaatjes genoemd die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en kunnen “springen” onder invloed van temperatuurverschillen, roken, pittig eten, alcohol en overmatig zonnen. Maar ook erfelijkheid speelt een rol bij deze gesprongen bloedvaatjes.   

 

INDICATIES VOOR EEN VAATBEHANDELING: 

 • Spider naevi (spinnetje) 
 • Teleangiëctasie (fijne bloedvaatjes) 
 • Cherry angioma (rode kleine bultjes) 
 • Couperose 
 • Rosacea 
 • Diffuse roodheid  
 • Naevus flammeus (wijnvlek) 

 

VOORAFGAAND AAN DE BEHANDELING 

4 weken voorafgaand aan de behandeling mag je niet in de zon of gebruik maken van zonnebank en of bronzers. Wanneer u toch in de zon gaat smeer dan met een hoge zonnebrand factor minimaal een SPF30. Slik je medicatie geef dit dan door aan de pecialist.  

 

DE BEHANDELING 

Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt en waardoor vervolgens het lichaam de overblijfselen opruimt. Met een lichtbundel van een paar millimeter kunnen de vaatjes nauwkeurig behandeld worden. De behandeling wordt ervaren als niet pijnlijk maar alsof er met een elastiekje tegen de huid wordt geschoten.  

 

NA DE BEHANDELING 

Na de behandeling voelt het gebied warm aan en kan er een lichte zwelling optreden. De eerste 4 weken na de behandeling moet de huid weer goed beschermd worden tegen de zon.  

 

AANTAL BEHANDELINGEN 

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied kan na 4-6 weken weer plaats vinden. Voor het behandelen van een wijnvlek kunnen soms 5 of meer behandelingen noodzakelijk zijn. 

 

DUUR VAN DE BEHANDELING 

Het behandelen van enkele vaatjes neemt ongeveer 15 minuten in beslag.  

 

RESULTAAT  

Het resultaat van de vaatlaser is afhankelijk van de grote van de vaatjes. De vaatjes die aan de oppervlakte liggen, geven direct een zichtbaar resultaat. De vaatjes die dieper in de huid liggen zijn moeilijker te behandelen en komen ook sneller weer terug door (erfelijke) invloeden van buitenaf en het ouder worden van de huid. Het advies is dan ook om de behandeling na een (aantal) jaar weer te herhalen.  

tattoe

Q-SWITCHED LASER – TATOEAGE VERWIJDERING 

HOE WERKT DE Q-SWITCHED LASER?
De Q-switched Nd: YAG 1064nm laser levert een snelle lichtpuls – in een miljardste van een seconde – en met een zeer hoge energie. Deze pulsen worden geabsorbeerd door de tatoeage en breken het pigment in deeltjes af welke worden afgevoerd door het lichaam.

 

WAT VOOR SOORT TATOEAGES KUNNEN WORDEN BEHANDELD?
De Q-switched lasersystemen kunnen allerlei tatoeages verwijderen zonder littekens achter te laten.
Zwart maar ook oranje, geel en rood zijn goed te verwijderen. Denk ook aan cosmetische tatoeages zoals permanente make-up.

 

BEHANDELING – WAT TE VERWACHTEN?
Voorafgaand aan de behandeling wordt besproken hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Pijn is voor iedereen anders maar over het algemeen wordt de behandeling omschreven als goed te verdagen. De meeste cliënten hebben geen verdoving nodig maar plaatselijk verdoving voor gevoelige zones is een optie.

 

NA DE BEHANDELING
Na de behandeling voelt het gebied warm aan en kan er een lichte zwelling optreden.

 

AANTAL BEHANDELINGEN
Gemiddeld zijn er 10 behandelingen nodig om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Een vervolgbehandeling in hetzelfde gebied kan na 4-8 weken weer plaats vinden.

 

DUUR VAN DE BEHANDELING
De duur van het behandelen van een tatoeage is afhankelijk van de grootte. Het maximaal te behandelen gebied mag ongeveer 20×20 cm zijn, dit voor het meest optimale resultaat.

 

RESULTAAT
Het resultaat is afhankelijk van het soort tatoeage, de kleur, omvang en door wie hij is gezet. We zullen van tevoren inschatten hoeveel behandelingen je nodig hebt. De tatoeage zal vervagen of in zijn geheel verdwijnen zonder littekens achter te laten.

 

Clear Lift

CLEAR LIFT LASER – HUIDVERJONGING 

De revolutionaire nieuwe behandeling voor huidverjonging die wordt uitgevoerd met de Alma Q-switched laser. Deze behandeling stimuleert de collageen aanmaak en de huid wordt zichtbaar steviger. Dit is een zogenaamde niet-ablatieve laser die de laserstraal gefractioneerd in de huid brengt zonder de opperhuid te beschadigen. Deze behandeling wordt dan ook wel de “lunchtime treatment” genoemd omdat je direct je dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken. Uitermate geschikt voor de dunner wordende huid in het gezicht en hals. Een natuurlijke lift voor gezicht, hals en decollete met herstel van huid oneffenheden.

 

INDICATIES CLEARLIFT LASER BEHANDELING
De Clearlift behandeling is geschikt voor alle huidtypen en met name de huiden waar beginnenende huidveroudering optreedt. De behandeling wordt vooral uitgevoerd op gebieden zoals het gezicht, de hals en het decolleté. Voor hals en decolleté is de Clearlift een absolute doorbraak gebleken; doordat de huid daar heel dun is kun je deze normaal moeilijk behandelen. Met de Clearlift laser is dit geen enkel probleem.

 

RESULTAAT
Direct na de behandeling merk je weinig. In de twee tot drie weken na de behandeling doen de fibroblasten hun werk. In deze periode wordt het resultaat zichtbaar: een stevige gladde huid en een frisse en jonge uitstraling. 1 behandeling werkt nog 6 maanden door.

 

HOEVEEL BEHANDELINGEN
Gemiddeld houden wij 3 tot 6 behandelingen aan, afhankelijk van de conditie van de huid. In sommige gevallen raden wij aan om eerst een behandeling te doen met de erbium fractional laser. Dit is afhankelijk van jouw huidtype, mate van veroudering en tijd van het jaar. Dit kunnen we vooraf bepalen tijdens een intakegesprek.

 

IS DE CLEARLIFT LASERBEHANDELING VEILIG?
De Clearlift laser van Alma Lasers heeft een FDA-keurmerk* en voldoet hiermee aan de strengste eisen op het gebied van laserveiligheid. Omdat de Clearlift laser niet op pigment werkt, is de behandeling geschikt voor alle huidtypen en kan ook de donkere huid veilig behandeld worden.

 

Fractional

ERBIUM FRACTIONAL LASER – HUIDVERJONGING 

De Erbium laserbehandeling is gericht op de aanpak van diepe rimpels en littekens. Deze behandeling is ideaal voor algehele huidverbetering maar kan ook plaatselijk ingezet worden zoals bij (acne) littekens en bij rimpeltjes rond de mond en ogen. De laser pakt rimpels en littekenvorming aan in het gezicht maar de behandeling werkt ook uitstekend op het lichaam zoals decolleté, hals en handen. De behandeling is effectief maar ook intensief, hou en dan ook rekening mee dat de huid een dag of 10 nodig heeft voor herstel.

 

INDICATIES ERBIUM FRACTIONAL LASER BEHANDELING

 

 • Diepe lijnen en rimpels
 • Littekens (acne)
 • Grove huidstructuur
 • Doffe/dikke huid

 

RESULTAAT
Direct na de behandeling gloeit de huid en is hij behoorlijk rood. In de 10 dagen daarna zie je dat de huid zich langzaam gaat herstellen. Het gezicht heeft schaafplekjes en er kan oedeem optreden afhankelijk van hoe intensief er op de huid is gewerkt en de indicatie. Tot drie weken na de behandeling doen de fibroblasten hun werk. In deze periode wordt het resultaat zichtbaar: een stevige gladde huid en een frisse en jonge uitstraling.

 

HOEVEEL BEHANDELINGEN
Gemiddeld houden wij 3 tot 6 behandelingen aan, afhankelijk van de conditie van de huid. In sommige gevallen raden wij aan om deze behandeling te combineren met de Clearlift laserbehandeling. Dit is afhankelijk van jouw huidtype, mate van veroudering en gewenste resultaat. Dit kunnen we vooraf bepalen tijdens een intakegesprek.

 

IS DE CLEARLIFT LASERBEHANDELING VEILIG?
De Clearlift laser van Alma Lasers heeft een FDA-keurmerk* en voldoet hiermee aan de strengste eisen op het gebied van laserveiligheid.